Olen Timo Furuholm, 35-vuotias kahden pienen lapsen isä, kansanedustaja ja entinen jalkapalloilija Turusta. Yhteiskuntaa yritän kehittää myös pieniä jalkapalloilijoita valmentamalla. Isompia junioriurheilun kokonaisuuksia käsittelen FC Inter ry:n hallituksen varapuheenjohtajana.
Kotoisin olen Porista, mutta Turkuun muutin jo 16-vuotiaana. Aurajoen rannalta olen löytänyt itselleni mainion kotikaupungin, jossa liikun pyörällä ympärivuotisesti ja vierailen tiuhaan kirjastoissa. Vuodet 2012-2016 asuin Saksassa, Düsseldorfin ja Hallen kaupungeissa.
Politiikkaan hyppäsin mukaan Vasemmistoliiton riveissä kesällä 2021 Turun kuntavaaleissa. Heti perään tammikuussa 2022 lähdin ehdokkaaksi aluevaaleihin. Molemmissa ääniä tuli sen verran runsaasti, että toimin valtuutettuna sekä Turussa että Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Vuoden 2023 eduskuntavaaleissa minut valittiin kansanedustajaksi, joten vauhti politiikan saralla on ollut ripeää.
Politiikkaan lähtöön kannusti vahvasti se, että vaikka olen omistautunut jalkapallolle valtavan osan elämästäni, niin samalla olen puntaroinut paljon kentän ulkopuolisia asioita. Eriarvoistuminen, hyvinvointivaltion tulevaisuus, ihmisoikeudet ja ilmastonmuutos ovat asioita, joita olen paljon mielessäni pyöritellyt. Koen, että paikoittain raadollinen, mutta aina yhteistyöhön perustuva, jalkapalloura on antanut paljon työkaluja politiikassa toimimiseen ja pärjäämiseen. Jalkapallokentällä vietetyt hetket opettivat myös sen, että pienetkin saavutukset ovat kovan työn takana - tämä pätee vahvasti myös päätöksenteon maailmassa.
Olen sitä mieltä, että toimiva yhteiskunta rakentuu luottamukselle ja osallisuudelle. Tasa-arvoiset mahdollisuudet osallistua koulutukseen ja oikeudenmukainen työelämä ovat menestyksemme kannalta elintärkeitä. Talouden näkökulmasta meidän on tulevaisuudessa enenevissä määrin pystyttävä ennaltaehkäisemään ongelmien syntyä ja niiden kasaantumista. Esimerkiksi mielenterveyden ja liikkumattomuuden tuomiin haasteisiin on löydettävä konkreettisia ratkaisuja jo lähitulevaisuudessa. Oikein kohdennetut investoinnit koulutukseen ja sote-palveluihin sekä riittävä perusturva ovat välttämättömiä, kun yhteiskunnassa vallitsevia eroja halutaan tasata. Laaja hyvinvointi on ainoa tie parempaan huomiseen. Keskellä haastavia aikoja me tarvitsemme ennen kaikkea optimismia.
Elämme murrosta myös ilmastotoimien suhteen. On luotava yhteiskuntaa, joissa kestävät valinnat ovat mutkattomia ja kaikkien ulottuvilla. Tulevaisuuden liikkuminen on tehtävä pienemmillä päästöillä, mutta silti sujuvasti ja turvallisesti. Energiapolitiikassa on kiiruhdettava kohti entistä kestävämpiä ratkaisuja. Vihreä siirtymä on välttämätön investointi, mutta samalla mahdollisuus, jonka rohkea hyödyntäminen on Suomen etu. Kaiken tämän keskellä meidän on pidettävä huolta ainutlaatuisesta suomalaisesta luonnosta.
Urheilu-urani johdosta olen saanut toimia myös eri kulttuureista ja taustoista tulevien ihmisten kanssa. Joukkueurheilun vaatimuksiin kuuluu suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää ja arvostaa moninaisuutta. Vastaavaa ajattelutapaa vaaditaan myös monikulttuurisessa yhteiskunnassamme. Nykypäivän julkisessa keskustelussa esiintyvä rasismi ja vähemmistöjä vähättelevät argumentit ovat vaarallinen suuntaus. Meidän tehtävämme on pysäyttää tällainen kehitys. Ihmisoikeuksien kunnioittamiselle ei ole vaihtoehtoa.
Toimin päätöksentekijänä nyt kolmella eri tasolla: kunnassa, hyvinvointialueella ja eduskunnassa. Työtä riittää, mutta niin riittää paloakin siihen työhön tarttua. Yritän toimia johdonmukaisesti paremman yhteiskunnan puolesta. Rakennuspalikkani omien poliittisten tavoitteideni saavuttamiseksi ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja ekologisuus!